logistik och resor

Logistik & resor

Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster inom logistik och resor tack vare vårt breda kontaktnät och våra många anslutna konsulter. Några av Sveriges största företag har genom åren anlitat oss för att hantera och boka deras resor samt managera och optimera deras logistikflöden, men inget uppdrag är för litet! Vi är också vana med att gå in i olika typer av företag och göra ”punktinsatser” där det behövs för att underlätta livet och vardagen även för den lilla företagaren.

Resebokning – resor, hotell, konferens och boende

Inom detta område erbjuder vi i huvudsak tre olika typer av tjänster: löpande resebyråtjänst, gruppresor och konferensarrangemang.

Korta och långa resor

När det kommer till löpande resebyråtjänster, har vi upparbetade kontakter (och ibland även avtal) med samtliga större resebolag som opererar inom Skandinavien. Det gör att vi alltid har en snabb väg in och kan komma åt bra resor till bra pris. Genom att på ett kompetent sätt använda olika prisjämförelseverktyg för resor har vi möjlighet att alltid välja bästa möjliga alternativ utifrån pengar, tidsbesparing, ställtid och alternativkostnad. Vi räknar självklart även in vår egen tid och kostnad i kalkylen för att tillse att Er besparing blir maximal.

Gruppresor

Utöver löpande resebokningar kan vi även ta på oss att hantera större gruppbokningar och gruppresor, inklusive fordon och hotell. Detta gäller både inom Sveriges gränser (med till exempel buss eller tåg) samt utanför (med flyg eller tåg). Utanför Sverige kan vi även ordna med transport på destinationen och förstås också boende utifrån Er standard och kravbild.

Konferenser och arbetsresor

Vårt tredje verksamhetsområde rör här konferensresor och andra typer av events där vi även kan förmedla och sköta kontakten med konferensanläggningar och eventbyråer. Detta gör oss till en helhetsleverantör på området, som kan leverera allt från en givande konferensdag med middag och underhållning i Stockholm, till ett äventyrspaket med sportbilar och helikopter i Cannes om så önskas. Kontakta oss gärna idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er vid er nästa konferens eller gruppresa, eller om ni vill ha avlastning med den löpande resebokningen och -hanteringen!

Logistik på land

Som logistikkonsulter ser vi oss inte som renodlade logistikpartners eller godssamordnare: vår uppgift är snarare att genomföra en översyn av logistikkedjan och därefter optimera leverantörer, åkerier och rutter för att utifrån givna förhållanden skapa en så effektiv transport som möjligt. Detta innebär också ofta kommunikation med åkeriet: inte sällan sker besparingen där, vilket leder till att det i gengäld kan sänka kostnaden mot Er. Dessutom kan åkeriet dra nytta av de nyvunna erfarenheterna för att öka sin marginal mot andra kunder, vilket ger en solklar win-win.

Logistik i luften

Vi har en av världens främsta experter på flyglogistik knuten till LogikGruppen. Hon har över 30 års erfarenhet av internationell handel och vet när det är lämpligt att flyga varor in eller ut, och när det kostar mer än det smakar.

Logistik till sjöss

Internationell handel bygger på sjölogistik, och det händer otroligt mycket på det här området! Shippingpriserna är historiskt låga, så med rätt planering kan vi hjälpa Er att lägga maximal andel av frakterna här för stora besparingar.

Konferens

Logistik

Hotellbokning

Intresserad av Logikgruppens tjänster?

Lär dig mer om oss eller kontakta oss direkt!