LogikGruppen

Om LogikGruppen

LogikGruppen grundades egentligen redan 1977 av Olle Sundquist och Dan Ljungström, två konsulter som under flera år hade varit verksamma inom frakt- och resebranschen.

De såg hur charterexplosionen var på väg att förändra hur vi människor ser på resande och semestrande, och bestämde sig för att det var en perfekt möjlighet att erbjuda logistiska lösningar till företag. Idén var dock före sin tid och företaget fick läggas ner redan 1979. Idén dog dock inte helt, trots att både Olle och Dan under de tjugo efterföljande åren var verksamma som verksamhetsledare på varierande positioner i Sverige respektive Schweiz.

1999 startades LogikGruppen igen, men då som ett paraplyvarumärke för Olle och Dans konsultfirmor, som då nyligen startats upp. Båda hade tröttnat på att arbeta i trögrörliga organisationer som inte hade orkat hänga med i den snabba digitalisering som skedde under 90-talet (och här pratar vi givetvis utvecklingen med Internet, e-post och hem-PC snarare än virtual reality och fiber).

De bestämde sig för att återigen testa vattnet som företagare och slog ihop sina respektive erfarenheter från ekonomi respektive logistik. Övertygade om att resor fortfarande var något som kunde utvecklas som koncept även för företag, började de med framgång bearbeta marknaden.

2003 anslöt sig ytterligare konsulter, Peter Kyhle och Jan Korhonen till grundarduon, och LogikGruppen blev på riktigt en grupp för första gången. Peter och Jan kom från logistiksidan och hade tidigare arbetat med Olle. Tillsammans bildade de ett starkt team, som backades upp av Dan på ekonomisidan! Åkeri- och fraktbranschen var på den här tiden inte svår att förbättra: få företag var digitaliserade vilket innebär en enorm potentiell effektivisering om man lyckades få in elektroniska system för att hantera och optimera frakterna. Detta bidrog LogikGruppen till i allra högsta grad när det kommer till Sverige, men kanske ännu mer när det gäller åkerier från forna Sovjet som såg möjligheter att konkurrera i Sverige.

2004 ersattes Dan, som då nått pensionsåldern, av Ivar Petersson och företaget öppnade sitt andra kontor (i Vaxholm). Därefter har LogikGruppen vuxit till att innefatta ett trettiotal anslutna konsulter. Vi är dock mycket måna om att vårda entreprenörskapet i organisationen, och i princip samtliga konsulter har också uppdrag för andra konsultbolag eller arbetar i egen regi. Vi tror att det är mycket viktigt för att vi ska behålla vår relevans i en värld som rör sig allt snabbare! Om du någon gång fått en faktura direkt ifrån en konsults bolag, eller delägares bolag, så är det alltså därför: LogikGruppen finns inte som firma utan endast som koncept, varumärke och paraply för ett stort antal mycket kompetenta män och kvinnor.

Framtiden för LogikGruppen som koncept ser mycket ljus ut. Totalt omsatte våra konsulter ca 390 mkr under 2016 och vi beräknar med en årlig tillväxt på omkring 8 %. Vi står väl positionerade för att möta framtiden med tanke på den bransch vi riktar oss mot (industri) och de tjänster vi levererar. Vi ser också digitaliseringen som ett stort moln på himlen, men enligt oss så har det molnet definitivt en silverkant, och det är också vårt jobb att se till att våra kunder ser den kanten.

Om du är intresserad av att arbeta med oss som fristående konsult inom LogikGruppen i framtiden, hör då gärna av dig till [email protected] och berätta lite om dig själv och vad du kan.

Kontakta oss

Vi finns på södermalm i Stockholm. Vi besvarar snabbast frågor via mejl!

Adress:
Kocksgatan 36
116 24, Stockholm
Tel:
08-66881856
Email:
[email protected]